Botoks

Botoks Ankara

Bireylerin kendilerini ifade edebilme şekillerinden olan mimik kullanma günlük yaşamımızda önemli bir unsurudur. Yaşlanma, stres, güneş ışıklarına sık maruz kalma, sigara kullanımı ve bunlar gibi etkilere bağlı olarak mimik çizgileri ve kırışıklıklarda artış görülür. Kas ve deri yapısına bağlı olarak oluşan çizgiler ve kırışıklıklarda erken belirme ve derinleşme görülmektedir. Bu çizgi ve kırışıklıkların ortadan kaldırılabilmesi için Botoks uygulaması kullanılmaktadır.

Botoks,  “Clostridium Botulinum” adı verilen bakteriden elde edilmekte olan toksin olarak tanımlanabilir. Bu toksin aynı zamanda göz hastalıkları, diş sıkma ve nörolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Botoks, orta ve derin kırışıklıkların giderilmesinde cerrahi olmayan müdahalelerde kullanılan ilaç sınıfında yer almaktadır. Kas yapılarının üzerinde gevşetici etkisi bulunan Botoks, doğru kişilerce ve tekniklerle kullanılmaması durumunda şifacı etkisini kaybederek istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Teknik uygulaması pratik ve kolay olarak görülse bile anatomi bilgisi ve tecrübe gerektirmektedir.

Botoks Kimlere Uygulanabilmektedir?

Özellikle yüz ve boyun kırışıklıklarının tedavisinde uygulanan botoks 18 ile 65 yaş arasındaki tüm bireylere uygulanabilmektedir. Hamile ve emziren bireylerde ise uygulama önerilmemektedir.

Botoks Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

İlk olarak bireyin Botoks uygulaması sonucundan beklentileri tespit edilir. Hasta ve doktor arasındaki ilişki bu etapta oldukça önem arz etmektedir. Her hastanın uygulamadan alacağı sonuç kas ve cilt yapısına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. İşleme başlarken lokal anestezi uygulanabilir. Kişinin kas yapısı kontrol edilerek küçük iğneler yoluyla kırışıklık noktalarına belirli dozlarda enjeksiyon yapılır. Tedavi süreci yaklaşık 10 – 15 dakika sürmektedir. Bu süre zarfında minimum düzeyde rahatsızlıklar hissedilebilir. Botoks tek seferlik yapılan bir tedavi olmamakla birlikte, her Botoks uygulamasında görülen etki süresi 4 ile 6 ay arasında değişmektedir.

Botoks’un Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Alındaki yatay çizgilerin, iki kaş arasındaki çizgilerin, göz kenarındaki kaz ayaklarının, ağız çizgilerinin ve boyun çizgilerinin  tedavisi
  • Aşırı koltukaltı terlemesinin önlenmesi amacıyla ter bezlerine yapılan ter salınımını önleyici müdahaleler
  • Migren tedavisi
  • Diş sıkma ve diş gıcırdatma tedavisi

Botoks tedavisine başlandıktan sonra tedavinin etkisi geçtikçe belirli aralıklarla tekrar eden uygulamalar, giderek daha başarılı sonuçların elde edilmesini ve çizgilerin hafiflemesini sağlarken yeni çizgilerin de oluşmasını engeller. İşlemlerin maliyetleri müdahalenin yapılacağı bölge genişliğine ve uygulama merkezleri arasındaki farklılıklara bağlı olarak değişebilmektedir.

WhatsApp chat
Şimdi Ara!
Yol Tarifi